What the Bajigur Beautiful Creature


sepah-gunung332

And his called sepah gunung or sepah mountain or whatever pokoknya bajigur beautiful. 24th November, with friends from Cross (baca: Malang) city, I was birdwatching in cangar, in English similar with “hot water out from stone” atau sumber air panas.

Actually I got no good weather, because it was very cloudy, gluduk everywhere, but its OK because I’m cool person. Of course because the temperature is about 18 degrees. Cool enough to?

But this is cangar, although it was very cloudy, it was not njuk little birds to see. Still birds are spreading everywhere like doesn’t happen no what-what. At least I found, no…no… I mean I take a picture some birds, they are big ciu, mountain chili, brinji mountain, munguk beledu (nek iki angel inggrise dab), ashy drongo (la nek iki aku cen apal inggrise), mountain honey bird, grey head washing, and two more buajigur birds: pelatuk sayap merah jejer sama pelatuk besi !!

Wes pokoke very bajigur beautiful trip of cangar. Mister !!!

not forget, I want to say very tengkyu for Amri, Panca and two friends more but I’m forget their name hehehee…. It was very unforgetable bird trip with you guys. Keep nggento and make samething great….

5 thoughts on “What the Bajigur Beautiful Creature

  1. mas, gak usah pake kata “fucking” itu kali…
    kepengaruh bule banged sih?
    burungnya udah cantik gitu malah tidak diapreasiasi dengan baik.
    iya tau, mas itu saking terkesannya dengan kecantikan burung sampe musti bilang fucking beautiful bird segala. bisa kan pake kata-kata yang biasa aja.., toh secara visual burungnya udah cakep banget.

    hehehe….sori ya sis. betul katamu aku cuma spontan saking senengnya dapet foto bagus. jangan kuatir, udah aku ganti kok “fucking”nya jadi bajigur hehehee…keep writing ya sis”

  2. Hi Swiss, foto bagus…
    Tapi kalau foto di atas adalah Sunda Minivet kalau saya tidak salah nama ilmiahnya Pericrocotus miniatus (Family Campephagidae) bukan picnonotus miniatus dan bukan masuk dalam family Pycnonotidae

    Salam lestari
    selamat berkarya
    Hudi DW

    terima kasih pak, terima kasih sekali atas koreksinya. maaf kemarin pas upload udah terdengar adzan shubuh jadi ya agak konslet2 gitu deh. heheee….

  3. “njuk” ki g bisa diganti ta?
    mengenai kebiasaan pean yang fuck everywhere..wes dadi tren ki,,, sekrg orang2 disini ngomonge fucking,, birding fucking,,, bla,,bla fuck… duh tobat!!
    btw kayaknya kemarin pean bilang pas dicangar nama ilmiah sepahnya pycnonotus faccus ya??,,,
    pericrocotus miniatus. cuman pas aku kasih nama di foto keliru picnonotus, cos pas upload wes shubuh dadi matane wes ngantuk.

  4. asu…asu… panjenengan ki wetone apa ta. cen model cangkemu ki gak cocok nganggo basa londho. nek yo gak popo cak, mantep. seru. rame.
    gue suka gaya loe…ayo,…17an..

    ndoet
    siap ndan. tgl 17 des iki aku insyaAllah teko.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s